,,Den červeného jablíčka"

Zveřejněno: 16. 10. 2020, zapsal: Eva Kodlová, přečteno: 666x
Jablíčko II ,,Den červeného jablíčka

,,Den červeného jablíčka"

Na ,,Den červeného jablíčka" se děti těšily, bylo pro ně překvapením přijít v červeném tričku a přinést si jablíčko. Co se asi bude dít ?

Donesená jablíčka děti pozorovaly a zkoumaly jejich vlastnosti všemi smysly - zrakem ( barva, stopka, bubák), hmatem ( tvar, velikost ), chutí ( ochutnávka ), čichem ( vůně ).

Z donesených jablíček jsme vytvořily výstavku a pomocí moštování jsme vyrobily výbornou a zdravou jablečnou šťávu. To byla dobrota ! 

Zacvičily jsme si s opravdovými jablíčky a zahrály hru ,,Na červené jablíčko". Na závěr nás navštívil červík Pepík  ze třídy Jablíčko a naučil nás jejich oblíbenou básničku:

,,Červík Pepík v jablíčku, červenou má čepičku, šťávičku tam pije, vesele si žije."

Další dny děti do tvaru velkého jablíčka tiskaly jablečným tiskátkem ( dolepily stopku a lísteček ), rozlišovaly další druhy ovoce pomocí smyslů, učily se píseň ,,Dědeček stojí na žebříku", sestavovaly rozstříhané obrázky ovoce, vkládaly podle druhu do bedýnek, porovnávaly podle velikosti a váhy, hrály hru,,Co zmizelo? ".

Pantomimicky napodobovaly přípravu štrůdlu. Co do něj daly? Postupně přidávaly a pojmenovávaly suroviny - cukr ( bílé vatové kuličky), skořice ( dřevěné tyčinky ), rozinky ( semínka).

Dvě děti  ležící na pruhu látky jsme zabalily, štětečky pomazaly ,,vajíčkem" a daly péct.

Podle reakcí dětí to byl pro nás všechny velice radostný a krásně prožitý celý týden.