Myšky - "Za zvířátky do pohádky"

Zveřejněno: 27. 11. 2020, zapsal: Ilona Kršová, přečteno: 608x
Myšky - Myšky -

Zjišťování „Jak žije les a lesní zvířátka“, povídání a prohlížení knih o myslivosti, zkoumání parůžků a rohů, tiskátek zvířecích stop a pozorování přírody dalekohledem, jsme si náramně užili.

Při týdenní návštěvě v Dráčcích jsme propojili jejich a naše témata a plány. Přizvali jsme je do lesa a za lesními zvířaty, společně jsme zvládli čtenářskou dílnu, práci s knihami o krtkovi, dramatizaci pohádek „Krtek a medvědi“ a „Krtek a potopa“. Pohráli jsme si u nich s jejich hračkami. Snažili jsme se od nich i něco „okoukat“ například větší samostatnost při sebeobsluze, při osobní hygieně, při stolování, zkoušeli jsme jíst kompletním příborem. Pečovali o nás jako starší sourozenci. Na „oplátku“, pozvali oni nás na ochutnávku jejich lekce z AJ, které jsme se aktivně a s chutí zúčastnili.

Krásné zakončení tématu o lese a zvěři byla beseda se třemi myslivci s ukázkou troubení na borlici (slavnostní fanfára na začátku honu a Halali na ukončení lovu), s povídáním o kynologii a s názornou ukázkou výcviku loveckých psů. Děti měly možnost si na závěr psy pohladit.

Myšky -