Loučení se zimou a vítání jara v Praze

Zveřejněno: 29. 3. 2021, zapsal: Dana Pytlíková, přečteno: 603x
n nnn nn

                    … loučení se zimou a vítání jara v Praze s distanční výukou

Venku vládne březen a my se všichni tralala, chystáme už do jara…. i naše řeka Vltava ožívá přívaly vod z tajícího sněhu, probouzejícími se živočichy- kapry, štikami, sumci, úhoři, čolky, žábami…a lidmi, kteří na jejích březích krmí divoké kachny, sněhobílé labutě a pozorují první rašící posly jara- sněženky, bledule, sasanky, talovíny, petrklíče, fialky…

Na pracovních listech děti poznávaly jarní květiny, řešily logickou posloupnost, vybíraly správné tvary při zrakovém rozlišování, skládaly a zdobily lodičku z papíru a při grafomotorice  trénovaly  horní a spodní oblouky, které znázorňovaly pohyb žáby a ryby. Též se naučily krátká říkadla „Skáče žába“ a „Plave rybka po Vltavě“ při kterých si procvičily své jazýčky a sluchové rozlišování.

A protože se paní Zimě ještě nechtělo odejít, tak společně s rodiči vyrobily Moranu, donesly k řece a za hlasitého „Zimo, zimo, táhni pryč…“hodily zapálenou Moranu do vody. Odchod paní Zimy ještě umocnily výrobou a výzdobou jarního klíče se kterým odemkly trávníky, vykouzlily kytičku a mávaly sluníčku…O tom všem, jak děti plnily zadané úkoly a jak jsou šikovné, jsme se přesvědčily při kontrole v Google učebně a při společném on-line setkání. Rodičům patří poděkování za krásné fotečky.