Koťata - Cestujeme po světě i do planety k planetě

Zveřejněno: 3. 6. 2021, zapsal: Matěj Peřka, přečteno: 561x
Koťata - vesmír1 Koťata - vesmír2

Pohádkové „Šípkorůženkovské“ téma vystřídalo v Koťatech téma cestovatelské.
Startujeme všechny dopravní prostředky a poznáváme jejich svět. A že se u nás nedržíme tak úplně při zemi, vyneslo nás to tentokrát doslova až ke hvězdám. S výchovně vzdělávacím pořadem „Do vesmíru“ jsme se interaktivně seznámili s planetami naší sluneční soustavy a píseň „Černá díra je černá“ nám ještě  hooodně dlouho zněla v hlavě. Zkoumali jsme encyklopedie a knihy o vesmíru, úspěšně jsme všichni zdolali hlavolam v podobě vesmírného sudoku a zahráli si hru na černou díru, která zhltla mnohé naše kamarády (naštěstí se našlo vždy nějaké Slunce, které je vysvobodilo). Kombinací malby prstovými barvami a koláží jsme vytvořili možná ještě nenalezené „kočičácky“ originální planety a „vlastnotělně“ ztvárnili souhvězdí Velkého vozu.

 

 

 

Koťata - vesmír4 Koťata - vesmír3

Nadmíru příjemným zpestřením byla návštěva mobilního planetária, kde jsme s nadšením pozorovali simulaci noční oblohy se všemi jejími souhvězdími a hypnotizující krásou Měsíce. Už víme, že naše Země je jen jednou z mnoha planet a náš úchvatný svět je jen zrnkem písku v moři galaxií a nekonečného vesmíru.
Naše vesmírné putování jsme více než stylově zakončili na rokycanské Kalvárii celoškolní akcí v rámci MDD. Zúčastnili jsme se zde astronautského  výcviku v našem vesmírném výcvikovém středisku NASANejmenší Ale Stateční Astronauté J.
Nacvičili jsme si stav bez tíže, krmili ufounky, prošli se po planetách i galaxiích, zdárně se vyhnuli srážce s meteoritem, proletěli černou i červí dírou a potkali dechberoucí mimozemšťany (mimochodem NASA bude muset kvůli jejich nadměrnému výskytu v této lokalitě zřejmě odtajnit další materiályJ). Zvládli jsme opravit i raketu a stali se součástí velkého třesku. A třísklo to tak silně, až se na Koťata sesypaly balónky a sladké odměny. Myslíme, že všichni velitelé našeho NASA (tzv. „nasatelé“) na nás mohou být náležitě hrdí. My, Koťata, tedy určitě jsme J. Vesmíru zdar!

Koťata - vesmír5 Koťata - vesmír6