Skřítci - Putování vesmírem

Zveřejněno: 15. 6. 2021, zapsal: Eva Beníšková, přečteno: 518x
Vesmír 2021 1 Vesmír 2021

Letím, letíš, letíme, kam, to ještě nevíme….

 Naše cestovatelské téma jsme začali letem do vesmíru a prohlédli si naši planetu Zemi ze všech stran. Svítící globus děti velmi zaujal, poznají moře a pevninu, někdo i jednotlivé kontinenty. Raketu si nakreslily a nalepily do vesmírného prostoru. Prohlížely si encyklopedie a knížky o vesmíru. S výchovně vzdělávacím pořadem „Do vesmíru“ se také interaktivně seznámily s jednotlivými planetami naší sluneční soustavy, s černou dírou a s několika veselými písničkami.

  Překvapením pro Skřítky byla návštěva mobilního planetária, kde pozorovali simulaci noční oblohy se zajímavým souhvězdím,  krásný měsíc a některé planety.

  Mezinárodní den dětí jsme oslavili celoškolní akcí na rokycanské Kalvárii, kterou pro všechny připravilo Vesmírné výcvikové středisko NASA. Děti  trénovaly na stav beztíže, krmily ufounky, prošly se po planetách, bloudily v mléčné dráze, proletěly černou dírou a vyhnuly se srážce s meteoritem. Vyzkoušely si gravitaci, opravily raketu a staly se součástí velkého třesku.

 Po splnění úkolů Skřítci našli poklad od ufounků – stříbrné měsíční kameny, bublifuky a malé dobrůtky.

 Děkujeme rodičům za dárky pro všechny Skřítky k MDD a rodičům za pomoc při organizaci akce na stanovištích. Skřítci si to moc užili. Těšíme se na další spolupráci.