Myšky - Kde jsem doma

Zveřejněno: 8. 7. 2021, zapsal: Ilona Kršová, přečteno: 553x
Myšky - Kde jsem doma 4 Myšky - Kde jsem doma 3

Z ptačí perspektivy jsme si prohlédli planetu Zemi. Vylétli jsme až do vesmíru, zkoumaly jsme planety, Slunce, udělali jsme si pokus se zatměním Měsíce, seznámili jsme se s globusem, atlasem, kosmonauty, raketoplány, s mimozemskými bytostmi, s hvězdářským dalekohledem a za úkol jsme měli, podívat se, večer doma s rodiči, na hvězdy a souhvězdí.

Navštívili jsme mobilní Planetárium. Všechny poznatky jsme si shrnuli ve výchovně vzdělávací interaktivní muzikálové pohádce divadla Letadlo „Do vesmíru“. Šikovnost a odvahu jsme ukázali v zábavném zážitkovém tematickém programu „Cesta vesmírem“ na Kalvárii, připraveném pedagogy ve spolupráci s rodiči k MDD.   

Zahráli jsme si hru „Chráníme naší planetu Zemi“, při které jsme plnili úkoly. Například jsme rozpoznávali chutí slanou vodu, hmatem jsme poznávali různé druhy pevniny, důležitost čistého vzduchu a přátelství jsme si uvědomili při společném běhu ve dvojicích v nerovném terénu. A třídění odpadu? I když jsme jen malé děti, umíme už třídit smetí. Nedá nám to žádnou práci, už jsme jako dospěláci.

Myšky - Kde jsem doma 9  Myšky - Kde jsem doma 8  Myšky - Kde jsem doma 7  Myšky - Kde jsem doma 6  Myšky - Kde jsem doma 5