Kocour Matyáš objevuje s dětmi krásy podzimu

Zveřejněno: 11. 10. 2021, zapsal: Pavlína Škulinová, přečteno: 448x

„Děti jsou na světě skřítci?““ Já myslím že ano, jednoho totiž máme ve školce“. A tak začalo naše pátrání po dalších skřítcích, společně jsme zjistili že je i skřítek Podzimníček, pozorovali jsme přírodu a věnovali se práci s přírodninami. V lese jsme si vyzkoušely práci s nářadím, děti řezali pilkou, zatloukaly hřebíky, obrušovaly klacky hoblíkem a smirkovým papírem. Některé přírodniny jsme si donesli i do školky. Na vycházce si děti nasbíraly listy do sáčku a ve školce z nich vyrobily krásné podzimní sovy které nám zdobí prostor před třídou. Při Vyrábění procvičovaly vázání kličky, stříhání a lepení.

Středy a pátky patří plavání, výuka kurzu probíhá pod vedením zkušených instruktorů v podání našich pedagogů které děti dobře znají. Kurz předškoláky naučí především plaveckým dovednostem, jako je splývání na břiše i na zádech, správné dýchání, potápění, skoky do vody, orientace pod vodou a výuka plaveckých způsobů. Aby se předškoláci naučili plavat a získali ve vodě samostatnost, během kurzů nepoužívají nafukovací pomůcky (ale pěnové nadlehčovací pomůcky) výuka probíhá v mělké vodě, kde děti dosáhnou nohama na dno. Děti se tak nemusí bát a mají větší jistotu. Je možné že i v bazénu bydlí skřítek J

Přišlo nám pozvání do Rokycanského muzea, kdopak nás asi pozval? Byla to víla Muzejnička a skřítek Muzejníček. Naučili nás novou básničku, ukázali nám zvířátka v muzeu, vyplnili jsme si pracovní list a už teď se těšíme na další návštěvu.