Malíř podzim maluje, barvičkami čaruje

Zveřejněno: 9. 11. 2021, zapsal: Ilona Kočová, přečteno: 448x
podzim 3 podzim

Copak je to v našem podzimním košíku? Poznáme všechno, co nám podzim přichystal? Barevné listy různých stromů a keřů, plody – žaludy, kaštany, šípky a trnky nebo plody pámelníku? Je to spousta barev a tvarů, něco je lidem užitečné, něco jen zvířátkům.

Podzimní listy a jsme využili ke cvičení. Nejdřív jsme je v přírodě pozorovali, jak poletují ve větru. Ve třídě jsme si pustili něžnou hudbu a tak jsme si společně tančili jako ty listy. To bylo něco úplně jiného než obvyklá honička.

Z nasbíraných podzimních pokladů jsme vyrobili dědka Podzima a teď u nás ve třídě vládne svým kouzelným kloboukem. Připomněli jsme si zvyky slušného chování s hudebně pohybovou hrou „Měla babka trnku“ (nebo babička?) a taky to, co všechno nás může čekat na zahrádce. Ať už je to práce nebo sladká odměna v podobě plodů („Mám já velkou zahrádku“).

Z kaštanů jsme si skládali mozaiky a obrázky, než je předáme zvířátkům do lesa. Dědek Podzim nám připomněl svou vládu studeným větrem, tak jsme našpulili pusinky, foukali proti němu a pouštěli draky s Dračí písničkou. Ta se nám moc líbila. Hlavně proto, že při ní vylétneme až do oblak  :)