Leden - přikryl vodu ledem

Zveřejněno: 12. 1. 2022, zapsal: Ilona Kočová, přečteno: 406x
f2 F1

Leden, leden, leden, přikryl vodu ledem?

 

Týden jsme zahájili vzpomínáním na Vánoční svátky.

Vyprávěli jsme si o dárcích (někteří si vzpomněli ), vánočním stromečku a jeho zdobení. To jsme si vyzkoušeli trošku jinak, však je opakování matka moudrosti a my si při tom procvičili i postřeh, barvičky i tvary. Dokonce jsme v tom i závodili.

No a taky bylo výborné to cukroví, které už je dávno snědené. Tak jsme si na to snědené cukroví aspoň zahráli. Že nevíte jak? No však se zeptejte dětí, třeba si vzpomenou ;)

Vyzkoušeli jsme si novou pohybovou hru „Na syreček“, zažili jsme u ní docela velkou legraci, ale dalo nám práci vykoumat, co doma maminka vaří tatínkovi.

Zjistili jsme, že některé děti viděly na Silvestra ohňostroj a některé ne. Když jsme si o tom povídali, zdálo se, že je to všem jasné, tak následovala hra „Na prskavky“. To byla tedy fuška, protože zkuste si hopsat dvě minuty a přitom „prskat“. Kdo to zvládl, mohl jít malovat ohňostroj. Zdá se to jednoduché, ale přitlačit správně na pastelku je taky dřina. Když to někdo odbyl, přikryla mu ohňostroj tma.

Pak už k nám přišli tři králové. Seznámili jsme se s nimi i jejich příběhem. Zkoušeli jsme si při cvičení tu jejich dlouhou cestu projít, byla samá překážka. Ozdobili jsme králům jejich koruny, aby byly dost reprezentativní. Jenže koruny jsou jen tři a nás bylo víc, tak jsme se museli učit trochu domluvit, jak je ozdobíme. Ale povedlo se. A králové nebyli jen králové, ale také mudrci, kteří uměli číst z hvězd. A my jsme také četli z hvězd. Ale nejdřív jsme si museli počkat až nám ukáží své tajemství. Jestlipak vám děti prozradily, jak se nám hvězdičky otevřely? …. kdo se neptá, nic se nedozví