,,Přivítání v novém roce"

Zveřejněno: 17. 1. 2022, zapsal: Eva Kodlová, přečteno: 402x
,,Přivítání v novém roce ,,Přivítání v novém roce

Nový rok začal ve třídě Lodička seznamováním. Před Vánocemi se děti rozloučily s paní učitelkou Dášou a po Novém roce se přivítaly s novou učitelkou - Zuzkou. Také se těšily z nových hraček od Ježíška. Nejoblíbenější je u chlapců nákladní auto a u dívek Lego s princeznami.

V prvním týdnu se děti seznámily s časovými pojmy - roční období a jejich měsíce. Vyprávěly si pohádku ,,O dvanácti měsíčkách", vytvářely zimní čelenky a vypravily se s Maruškou na cestu lesem (cvičily na nářadí). Děti také zpívaly písně „Týden“ a „Jaro, léto, podzim, zima“ a naučily se básničku o dnech v týdnu. Velkou zábavou bylo skládání obrázku s motivem pohádky „O dvanácti měsíčkách“.

Druhý týden byl v duchu péče o ptáčky v zimním období. Děti se seznámily s různými druhy ptáků. Kteří ptáci jsou nyní v teplých krajích? A kteří potřebují naši pomoc u nás? Nejen to se děti dozvěděly při hře na vrabce, sýkorky, kosy, vrány ale i čápy. Procvičovaly prsty na rukou i nohou, chůzi po laně, skoky i kotrmelce. Byla to pro ně legrace. Také vytváření obrázků krmítek s ptáčky kombinovanou technikou (lepení, malba i kresba) děti moc bavilo. Zpívaly píseň ,,Vrabec v zimě" s pohybovým doprovodem.

V dalším týdnu se děti dozví něco o zdraví a péči o své tělo.