Berušky - Sněhuláci

Zveřejněno: 28. 1. 2022, zapsal: Ilona Kršová, přečteno: 350x
Berušky - Sněhuláci

Tento týden se v Beruškách uskutečnila „Velká výstava sněhuláků – školkoláků“. Sněhulák k vystavení mohl být vyrobený, zakoupený, takový i makový. Skutečné sněhuláky jsme přijímali pouze s vlastním chlazením. Největší úspěch a pochvalu sklidili sněhuláci vyrobení doma společnými silami. Např. sněhuláček z ponožky a rýže, z odličovacích vatových tampónů, z plechovek, ze zapékacích korálků, ušitý z látky, háčkovaný a pletený, papírový, proutěný, slámový, keramický, z kbelíků apod. Celkem se sešlo 27 originálních sněhuláků – školkoláků. Třídní akce byla velmi úspěšná.

 

Ve středu jsme se vypravili do knihovny. Všechny děti zaujala beseda o knihách se zimní tématikou, o zimních sportech, knihy o přezimujících zvířatech a čtení úryvku z knihy „Krtek a sněhulák“. Děti si užily házení papírovou koulí na „sněhuláky“ z plastových kelímků, volné prohlížení knih i možnost si zapůjčit knihy do školky. Děti, které měly s sebou průkaz čtenáře, si půjčily knihy domů.

 

V pátek 28.1.2022 do školky přiletělo divadlo Letadlo s hudebním interaktivním představením „V korunách stromů – Zima“. Herci společně s dětmi prošli přes všechna roční období, až do Zimy, která vykouzlila svým žezlem sněhovou nadílku. Děti viděly andílka, který v prosinci přilétá hned dvakrát, jednou, aby doprovodil Mikuláše s čertem a podruhé, aby zvěstoval narození Ježíška. A co děti, v muzikálové pohádce, našly ve vánočním dárku? Například krmítko a krmení pro ptáčky. Děti se proměnily ve sněhové vločky, zatančily si, zkusily se trefit sněhovou koulí na cíl, postavily sněhuláka, ohňostrojem oslavily silvestr a v karnevalových maskách a škraboškách se prošly s masopustním průvodem po herně. Celý příběh byl doprovázen písničkami a krásnými kulisami.

Berušky - Sněhuláci 3 Berušky - Sněhuláci 4