Skřítci - Ledové království

Zveřejněno: 31. 1. 2022, zapsal: Eva Beníšková, přečteno: 361x
ledove 3 ledove 2 Ledove 1

Ledové království

Ve třídě Skřítků jsme si postavili Ledové království Arandel, kde v zámku bydlela princezna Elsa se svojí sestrou Annou, sněhulák Olaf, sob Sven, falešný princ Hans z Jižních ostrovů a zachránce Christoff. Všechny činnosti byly motivovány některou pohádkovou postavou. Princezna Elsa dětem připravovala úkoly a v taštičce Notičce, poslala i odměny a omalovánky. Skřítci stříhali obrázky a lepili podle časové posloupnosti, procvičili zrakové vnímání vyhledáním, přiřazením a spojováním stejných obrázků Olafa, skládáním částí obrázků princezen v celek. Sledovali pozorně počasí, zakreslovali do tabulky, pozorovali pokusy s ledem a snažili se přivolat pořádné sněžení.

Kreslili oblíbeného sněhuláka Olafa, lepidlem kreslili vločku,  malovali „Zamrzlé okno“, stříhali a lepili „Zimní město“ a dotvořili obrázky netradičním výtvarným materiálem  (novinový papír, kokos, sůl,  bubliny)

Hrubou motoriku, rovnováhu, rychlost, postřeh, paměť, orientaci a spolupráci v prostoru procvičovali Skřítci zdoláváním překážek ve třídě i v tělocvičně (Cesta za Elsou na Severní horu, Na záchranáře, Cesta do Ledového království, Na sněhové monstrum,…)  Pohybovou improvizaci a spolupráci si vyzkoušeli při tanci „s ledem“ na filmovou hudbu.  Učili se také protahovat celé tělo, správně dýchat a relaxovat.

Čas strávený  v Ledovém království se Skřítkům líbil, škoda, že přičarovat sníh se Else  nepodařilo.