,,Olympiáda, zimní sporty"

Zveřejněno: 16. 2. 2022, zapsal: Eva Kodlová, přečteno: 338x
,,Olympiáda, zimní sporty ,,Olympiáda, zimní sporty

Minulý a tento týden si děti zahrály na olympijské sportovce. Vyzkoušely si zimní sporty, při kterých bylo zapotřebí spolupráce. A to nebylo jednoduché. Kdo bude kapitánem hokejového družstva? A kdo brankář?  Zábavný byl pro děti také curling, bruslení a rychlobruslení. A co boby, nenabouráme, až dojedeme všichni do cíle ? Hlavně pozor při střelbě, obávali se biatlonisté. Lyžaře v barevných kombinézách si děti vytvářely z papírových ruliček a hokejisty sestavovaly jako papírovou skládanku.

 A jak vlastně takové olympijské město vypadá a co všechno v něm může být? Dva architekti rozdělili úkoly svým týmům a z ruliček, kostek, látek, víček či CD vznikla  velká olympijská města, kde nechyběla sportovní a obchodní centra, hotely, restaurace, nemocnice, cesty  a podzemní tunely.

Velkou záhadou byla zvláštní píseň znějící třídou. Kdy že se pouští, při narozeninách nebo při jiné slávě? Prý se jí říká hymna a hučí v ní voda. Určitě ale nějak souvisí s českou vlajkou, tu už známe, jsou na ní tři barvy - bílá nahoře, červená dole a pak ještě modrá. Barevné jsou také medaile, tu má na krku ten, kdo vyhraje. Ale kdo prohraje, nemusí být smutný, sport je čestná hra a  velká legrace.