Pohádka - Škola v přírodě 1. den

Zveřejněno: 7. 3. 2022, zapsal: Bohumila Choulíková, přečteno: 485x
ŠvP 2 ŠvP 1

7. 3.       1. den

Milý deníčku,

tak po covidové dvouleté pauze jsme zase zpátky na Božím Daru v našem oblíbeném penzionu Pinokio. Přivítala nás spousta sněhu a hezké slunečné počasí. Po rozdělení pokojů, vybalení věcí a rozkoukání se, na nás čekal výtečný oběd. Bramborová polévka a kuřecí plátek s rýží, vše nám moc chutnalo.

Po krátkém odpočinku jsme hned vyrazili na kopec, do lyžařského areálu Novako. Po svižné rozcvičce a rychlé jízdě na „koloběžce“ jsme se rozřadili do družstev. My pokročilí lyžaři jsme se vydali rovnou na větší kopec s pomou, my začátečníci jsme zkoušeli první „pizzy“ na malém svahu s kobercem a později pak přešli na ručkovou lanovku neboli „mrkev“ a zkoušeli svoje první obloučky. Naše třetí skupina si zatím užívala na vedlejším kopci bobování.

 Před večeří jsme si stihli chvilku pohrát na pokojích, pak zdlábli čočkovou polévku a karbanátek s bramborovou kaší, popřáli všem třem Tomáškům k svátku a pak přišlo překvapení. Navštívil nás opravdový Ježíšek. Přinesl božídarské noviny a posteskl si, že se mu ztratily Vánoce. A tak jsme mu s nadšením slíbili, že mu je pomůžeme najít. O tom se nám bude i zdát.