Pohádka ,,Koblížek"

Zveřejněno: 8. 3. 2022, zapsal: Eva Kodlová, přečteno: 370x
Pohádka ,,Koblížek Pohádka ,,Koblížek

Maškarní bál nás v MŠ teprve čeká, tak jsme se alespoň pustili do pečení masopustních koblížků. Kuchařské čepice nám opravdu slušely a při míchání těsta jsme se opravdu snažili. Z čeho se takový koblížek připravuje? Proč se do těsta nedává cukr? Naše koblížky totiž neměly náplň a obalovaly se v cukru. To byla dobrota. Vysvětlili jsme si přísloví  ,,Bez práce nejsou koláče“ a dali ochutnat i p. kuchařkám, které nám koblížky ochotně usmažily.

Pro maminky jsme připravili recept, tak možná někdy ochutnáme sladkou a rychlou dobrotu i doma.

Další dny děti provázela pohádka ,,O koblížkovi“, kterou se pokusily dramatizovat ( využily nově ušitého maňáska ,,Koblížka“ ). Vyrobily si ho i z papíru a všichni společně lišku, která si na koblížkovi pochutnala. Naučily se hudebně-pohybovou hru ,,Liščí mazurka“ , pohybovou hru ,,Na zvědavého koblížka“, píseň ,,Koblížek“, ve skupinách sestavovaly pohádku podle dějové posloupnosti, cesty v lese pro ,,Koblížka“  ( krátká, dlouhá ) a velké puzzle.

Celý týden si děti užily i díky krásnému počasí. Chodily do lesa s batohem plným hraček a ,,vařily dobroty“ z přírodnin. Až v pátek nás všechny překvapil nový sníh. To bylo radosti !

A teď už vymýšlíme masky a těšíme se na náš karneval.