Pohádka - Škola v přírodě 3. den

Zveřejněno: 9. 3. 2022, zapsal: Bohumila Choulíková, přečteno: 425x
ŠvP 7 ŠvP 6

9. 3.       3. den

Milý deníčku,

dnes ráno jsme se opět probudili do nádherného počasí a také celý den byl prostě „pecka“. Dopoledne jsme se věnovali lyžování a, deníčku představ si, už naprosto všichni jsme se vyváželi pomou na velkou sjezdovku a sjížděli jí velkými oblouky mezi kuželi. Byla to paráda! Oběd se také vyvedl, protože jsme kromě gulášové polévky měli i dukátové buchtičky s krémem. Mňam.

Po poledním odpočinku jsme dostali dopis od Ježíška. Vyzýval nás, abychom se vydali po jeho cestě. Prý nás tam má potkat P . . . . . . . . Í. A tak jsme šli. U rokle netopýrka Pírka nás čekalo velké překvapení. Stál tam od slunečných paprsků rozzářený vánoční stromeček a už nás vítal. Pohádce o napraveném Mrakorovi jsme skutečně uvěřili, protože nám vrátil Vánoce, které před časem z Božího Daru odfoukl. A teď tu byly zpátky, dokonce i s dárky. V Pírkově rokli jsme objevili velkou kupu rozesetých plyšáků, které jsme si mohli posbírat a jednoho si jako dárek nechat. Při zpáteční cestě jsme ještě potkali skialpinistu Matěje, který nám předvedl ukázku skialpinistického vybavení i lyžařskou techniku telemarku. Vyřádili jsme se na sněhové pláni, kde jsme dělali andělíčky, stavěli iglú pro plyšáky, koulovali jsme se a všemožně si plnými doušky užívali sněhu.

Před večeří (uzená polévka s rýží, boloňské špagety) jsme ještě stihli navštívit místní muzeum a hlavně si zakoupit dárečky a suvenýry. Po celém dni jsme byli spokojení i příjemně unavení, takže se nám usínalo krásně.