Pohádka - Škola v přírodě 4. den

Zveřejněno: 10. 3. 2022, zapsal: Bohumila Choulíková, přečteno: 412x
ŠvP 9 ŠvP 8

10. 3.     4. den

Milý deníčku,

dnes opět slunečný den, plný lyžování, bobování, kajtování, snowtubingu… no prostě pořádná zimní božídarská paráda. Ale pěkně od začátku. Celé dopoledne jsme se věnovali lyžování. Zdokonalovali jsme techniku, zkoušeli i smýkaný oblouk, ale hlavně za námi na sjezdovku někdo dorazil. Na lyžích za námi na pomě přijel Ježíšek. Ptal se nás, jestli jsme včera našli Vánoce, tak jsme se mu rovnou pochlubili a vylíčili mu, jak to všechno bylo. Taky nás moc chválil, jak krásně jezdíme na lyžích a nabídl nám, že pro nás uspořádá závod v obřím slalomu. My jsme nadšeně souhlasili. Nejdříve svah s námi několikrát projel a po závěrečné jízdě nám dokonce předal zlaté medaile. Oběd nám opět moc chutnal (frankfurtská polévka, kuřecí řízek s bramborovou kaší) a při poledním odpočinku jsme pak přemítali, jakou aktivitu na odpoledne si vybereme. Dostali jsme totiž lákavé nabídky.

Odpoledne jsme se rozdělili na dvě skupiny, na lyžaře a bobisty. Nejprve jsme se ale ještě společně vypravili na snowtubing, protože většina z nás o tuto aktivitu měla velký zájem. Ledový tobogán na barevných „pneumatikách“ jsme sjeli hned dvakrát a byl to opravdu adrenalin. A to jsme ještě netušili, jak velký zážitek nás ještě čeká. Matěj nahoře na kopci už chystal svého kajta a díky ideálnímu větru nás všechny, kteří měli zájem, povozil na laně. Jezdili jsme za ním jak na lyžích, tak dokonce i na bobech. Tuto zábavu si tak mohli vychutnat obě skupiny, lyžaři i bobisté. Před koncem provozní doby areálu jsme se ještě věnovali těm našim vybraným aktivitám, bobovali jsme nebo lyžovali.

K večeři jsme dostali českou klasiku - česnečku a vepřo knedlo zelo. Po ní následovala závěrečná párty věnovaná Vánocům, na kterou dorazil také Ježíšek. Přinesl nám každému dárek, svoji knížku a také dort, na kterém jsme si moc pochutnali. Na závěr jsme si společně zatancovali a zazpívali. Usínali jsme s tím, jaký to byl krásný den, ale i přesto se už těšíme domů.