Jarní zahrádka

Zveřejněno: 17. 3. 2022, zapsal: Lucie Brabcová, přečteno: 264x
jarní1

Jarní zahrádka

Tento týden jsme nakoukli s dětmi do zahrádek. Uskutečnili jsme dlouhou vycházku na Rakováček. Měli jsme nádherné počasí a po tak dlouhé době voněl vzduch jarem. Děti popisovaly, co ve vzduchu cítí, např. mech, hlínu, déšť, les, a užívaly si hřejivých slunečních paprsků. Po cestě jsme pozorovali květiny, které rozkvetly. Každý si našel svého favorita a musím říct, že asi nejvíce hlasů získala něžná sněženka. Dětem se květiny ze zahrádek tolik líbily, že si je druhý den společně namalovaly.

Ve čtvrtek jsme šli do DDM, kde děti tvořily z hlíny. Vyrobily si krásného jarního motýlka, ale to jistě uvidíte, až vám ho ponesou domů.

V úterý za námi přišli asistenční psi z obecně prospěšné společnosti Pomocné tlapky. Děti se dozvěděly spoustu zajímavých informací o tom, jak pejskové můžou doma lidem pomáhat. Jak jim umí podávat věci, svléci jim oblečení, vodit je po městě atd. Nakonec si děti zkusily canisterapii. Lehaly si na pejska v různých polohách, přičemž každá poloha pomáhala na jinou bolest (záda, oči, ruce..). A nakonec pejskové za odměnu, že se s námi potkali a byli moc hodní mezi tolika dětmi, dostali od dětí piškot.