Zima už nám odchází, jaro sluncem zazáří…

Zveřejněno: 27. 3. 2022, zapsal: Zuzana Kleinová, přečteno: 366x
,,Když zimaa odchází ,,Když zimaa odchází

V minulých dvou týdnech jsme se snažili přivolat jaro. Prohlíželi jsme si různé jarní květiny na obrázcích. Zdalipak jsou i v zahradách? Taková rostlina, to je zajímavá věc. Pod zemí, kam nevidíme, má dlouhé rozvětvené kořeny. Tak jsme si je zkusili nakreslit. Květiny jsme se pokusily poskládat také z geometrických tvarů, to už bylo trochu těžší. Co nás ale bavilo, byla hra „Semínko - poupě - květ“. V pondělí nás pak čekala velká výprava. Došli jsme do DDM, kde jsme pracovali s keramickou hlínou. Co jsme vytvořili? Možná to uvidíte na fotkách, ale raději se nechte překvapit.

Na některé činnosti jsme se spojili se třídou Medvídek. Zkoumali jsme například nejrůznější věci v přírodě. Víte, jak vypadá mravenec nebo šiška pod lupou a mikroskopem? Další hrátky nám opět připravil pan učitel Lojza, tentokrát v tělocvičně. Klouzačka z lavičky, chůze po kladině a slalom mezi kužely, to byla zábava, ale houpání na kruzích, toho jsme se někteří i báli. A zvládnou to i paní učitelky s panem učitelem? Návštěva muzea nám sice nevyšla, ale těšíme se, že se do něj brzo vypravíme.

I když se nám počasí pokazilo, v šatně nám září naše sluníčka. Přivolají i to opravdové? Počasí je vůbec zajímavá věc, když svítí sluníčko hodně, znázorňuje to jiný obrázek, než když svítí jen málo. A co teprve, když je třeba bouřka! Zkoušeli jsme takové piktogramy nakreslit, abychom se v tom trochu zorientovali. Piktogram. Je to taková značka, my máme ve školce také naše značky, všichni už je umíme dobře nakreslit. Někdo už umí i značku svého jména. Že nevíte, co to je? No přece naše první písmenko. Někdo ho má dokonce stejné. Třeba Simonek a Soňka nebo Matýsek a Madlenka. To by nás ani nenapadlo.

A co teď? Mora, Mora, Morana, zima už je za náma… Už se moc těšíme, až příští týden vyženeme zimu pryč úplně.