Berušky - Vítání jara

Zveřejněno: 3. 4. 2022, zapsal: Bohumila Choulíková, přečteno: 304x
Vítání jara 2 Vítání jara

Celé toto období začalo hádáním zimy a jara o to, kdo teď bude venku vládnout. Dlouho to bylo nerozhodně, ale nakonec jaro přece jen vyhrálo a my tomu dopomohli i tím, že jsme Zimu – Smrtku – Morénu vynesli a hodili do vody.

Po té jsme se radovali z krásného jarního počasí, sázeli rostlinky a seli semínka, skládali jsme kvítky z papíru, malovali a tvořili květiny ze stavebnic, v tělocvičně jsme pod názvem Výprava na jarní zahradu nejen cvičili na sestavách z tělocvičného nářadí, ale také jsme naše těla protahovali a posilovali pomocí barevných pěnových květin a současně s tím i procvičovali jejich barvy a počet. Vytvořili jsme si též jarní vílu, k ní pak truhlíky s pestrobarevnými papírovými květinami a kolem té jarní krásy pak tančili se stuhami za zvuku tónů vážné hudby. Venku jsme pozorovali, jak postupně rozkvétají skutečné jarní květiny, které jsme se už také naučili pojmenovat.

Těšíme se na svátky jara, chystáme pro rodiče překvapení a hlavně věříme, že chladnější počasí těchto posledních dnů, jsou opravdu už posledním záchvěvem zimy, která tak řekne v příštím týdnu definitivní Sbohem.