"Kdopak ví, kdopak ví, nač jsou proutky vrbový?

Zveřejněno: 15. 4. 2022, zapsal: Lucie Brabcová, přečteno: 332x
Velikonoční poklad Velikonoční zajíc

Tak naše děti už to ví. Zkusily si pomlázku upléct a moc se jim to povedlo. Bylo krásné pozorovat radost v jejich očích, když se jim pomlázka povedla. Byly na sebe náležitě hrdý:) Tyto poslední dva týdny byly opravdu pestré, radostné a plné zajímavých zážitků. Přišlo k nám pravé jaro s krásným počasím a tak se už v přirodě objevily první stromy. Tak děti zkoumaly jejich vůně, jména, také se dívaly na včelky jak sbírají med. Procházky jsou teď pro děti velmi zajímavé a moc se na ně těší. A tak jsme vyslyšely jejich prosby a zařadili jsme jednou týdně dlouhou vycházku do přírody.

Celé tyto dva týdny jsme se věnovali tradicím a symbolům, které nezbytně patří ke svátkům Velikonočním. Děti malovaly vajíčka, sázely osení, dělaly pokusy, učily se koledu. Je to krásný a veselý čas, kdy se děti těší na Velikonoce a na to teplo venku. Je to až infekční radost:)

Na konci týdne jsme uzavřeli naše Velikonoční přípravy honbou za Velikonočním zajíčkem. Děti hledaly indicie na strání, kudy asi ten zajda šel. Postupně nacházely papírová vejce, na kterých byly napsané úkoly, které děti musely plnit. Prověřily si své fyzické schopnosti i vědomosti a vše splnily na jedničku. A za odměnu dostaly na zahradě Velikonoční poklad, který společně našly. Myslím si, že jsme si to všichni společně náramně užili a těšíme se na další společná dobrodružství!!!