Berušky - Velikonoční koleda

Zveřejněno: 19. 4. 2022, zapsal: Bohumila Choulíková, přečteno: 297x
Berušky - Velikonoční koleda 1 Berušky - Velikonoční koleda

Velikonoční téma jsme začali pěkně „zostra“ a to velkým úklidem. Umyli jsme všechno dětské nádobíčko, vysvlékli panenky a vyprali jim veškeré oblečení. To, že jsme při tom trochu nacákali a umokřili si svoje oblečení, velkým problémem příliš nebylo. Hlavně, že jsme měli hotovo a velikonoční přípravy mohly začít.

Hodně jsme vyráběli, tvořili, experimentovali s barvou, zkoušeli pokusy s vejci, během těchto dnů jsme třídu hezky vyzdobili, vytvořili si kraslice i pomlázku, naučili se úplně novou koledu o zajíčkovi a také si vyzkoušeli, jak to bude vypadat, když na velikonoční pondělí vyrazíme na opravdovou koledu. Postavili jsme dům se statkem, ve kterém na nás už čekala teta hospodyně, a přes vystavěnou náves jsme se s pomlázkou po malých skupinách vydávali na cestu. U dveří statku jsme spustili koledu, a když nás teta vpustila dovnitř a my se jí hezky představili, dostali jsme od ní výslužku. Také jsme se vydali na výpravu za velikonočním zajíčkem, cestou plnili úkoly a na jejím konci nás čekalo milé překvapení. Čokoládové zajíčky jsme si mohli najít schované v jarní trávě.

Velikonoční veselici jsme prožili společně s rodiči. Nejprve jsme se vydali na společné cvičení do blízké tělocvičny gymnázia, kde jsme si protáhli svoje těla při „jarní vycházce do přírody“. Společná rozcvička, kdy jsme posilovali a protahovali svá těla při cvicích ve dvojicích i čtveřicích, ale zejména cvičení na nářadí, jsme si opravdu užili. Mohli jsme díky rodičům vyzkoušet nové sestavy z nářadí a v takovém množství, které bychom při normálním cvičení vůbec nezvládli. Po návratu do školky nás čekalo velikonoční tvoření, malovali jsme velikonoční sádrové odlitky nebo vybarvovali kartonové kraslice. A hlavně jsme hodovali. Dopoledne jsme totiž upekli podle speciálního receptu malé zajíčky s čokoládovými vajíčky uvnitř a také naši rodiče přinesli spoustu dobrot. Bylo to moc příjemné setkání.