Velikonoce u Myšek

Zveřejněno: 21. 4. 2022, zapsal: Martina Fousová, přečteno: 240x
Velikonoce u Myšek

Téma jsme zahájili cvičením v tělocvičně gymnázia. A protože to bylo velikonoční cvičení, bylo samozřejmě o vajíčkách.  Abychom vajíčka získali, museli jsme nejprve najít pro kvočnu hnízdo, teprve pak, když jsme vajíčka dostali, mohli jsme začít s jejich barvením. A jak se barví vajíčka v tělocvičně? No přece pomocí padáku…  a když jde o padák, je to vždycky náramná zábava.  Vajíčka jsme obarvili a samozřejmě si také zacvičili na nářadí. Užili jsme si sestavu z žebřin s přítahy a přechody na švédskou bednu s ohnutými žíněnkami, přechody na kozu, kladinu, seskoky do gymnastické duchny a také oblíbenou trampolínu.

Hodně jsme pracovali s texty.  Už například víme, proč ovečky nosí zvonečky, také jsme se dozvěděli o slepičce, která snášela barevná vajíčka. K příběhům jsme vymýšleli různá pokračování a zakončovali je podle vlastní fantazie.

Naučili jsme se plést pomlázky, zatím tedy jen ze tří proutků, ale i tak byly krásné.  Vajíčka jsme zkoušeli barvit obarvenou rýží, vyrobili jsme si z keramiky beránka a veselou kraslici. Umíme opět netradiční, zpívanou koledu.  Celé téma jsme zakončili stopovanou za velikonočním zajíčkem.  A stopovačky, ty jsou vždycky bezva.