Berušky - Čarodějnický rej

Zveřejněno: 1. 5. 2022, zapsal: Bohumila Choulíková, přečteno: 276x
čarody14 čarody11

Co se nám to jednoho dne po Velikonocích nestalo. Dostali jsme takový zvláštní, do ruličky smotaný, dlouhý dopis od čarodějnice Perchty Obludné. Ta totiž každým rokem svolává čarodějnický slet, a kdo splní přísné čarodějné podmínky, může se ho zúčastnit. Z toho, že bychom letos mohli dorazit i my, jsme byli přímo nadšeni. Ale úkolů, které bylo potřeba splnit, byla v dopise celá řada. A tak jsme se do nich pustili raději hned, postupně jsme si je odškrtávali a v den D bylo vše splněno. Museli jsme se naučit čarodějnickou zdravici a taky hymnu s tancem s košťaty, postavili jsme čarodějnickou chýši, na košťatech jsme se naučili létat, zvládli jsme kouzlení a proměňování se, vytvořili jsme speciální obrazy z otisků nohou, naučili se vařit kouzelný lektvar či zkrotit čarodějnickou havěť. Také jsme na pergamen sepsali všechny zlé skutky, které bychom mezi sebou mít už nechtěli.

A pak to přišlo. Na zahradu se postupně slétali všechny dobré čarodějnice a čarodějové z různých oblastí, které Perchta Obludná a její věrný pomocník Matlafous pozvali. Kolem kopečku se to jen hemžilo a po společné zdravici a hymně jsme všichni zjistili, že na slet se dostavil i nezvaný host. Byla to zlá čarodějnice Morgana. Ta Morgana, která tak ráda všem škodí a ubližuje a ještě se z toho raduje. Co s ní? Tuhle zlou babu, jsme mezi sebou pochopitelně nechtěli. A tak společně s pergameny se zlými skutky skončila v ohni. Tak jako to bylo v naší zdravici „…a všechno zlé spálíme!“

Pak už následovala čarodějnická svačina s pečenými pavouky a velká zábava na čarodějnických stanovištích: lovení pavouků na udici, zdolávání pavučiny, vožení havěti na trakařích mezi čarodějnickými klobouky, prohazování netopýrů komínem, prolézání tunely, prohazování košťat dírou, hledání hadů v písku, slalom na košťatech mezi kocoury, namotávání pavouků, běh mezi nebezpečnými houpacími pytli, toho všeho jsme si opravdu užili. Ještě jsme zvládli čarodějnickým průvodem s písní Ježibaba s ježibabou dojít až na náměstí. Po návratu nás pak čekal skvělý čarodějnický oběd. Pochutnali jsme si na puškvorcové polévce, žabích stehýnkách a pavoučích nožičkách. No prostě….bylo to super!