Čáry, máry, kouzlení

Zveřejněno: 6. 5. 2022, zapsal: Ilona Kočová, přečteno: 317x
Jablíčko čáry máry kouzlení 2 Jablíčko čáry máry kouzlení

 

Pro začátek jsme si s dětmi vyprávěli příběh o čarodějnici Bertě. Chtěla přiletět na čarodějnický sabat na školní zahradu a chudák se spletla v kalendáři o týden a přiletěla dřív. No co se dá dělat. Chovala se celkem slušně, bylo nám ji líto, tak jsme ji vzali do party, ubytovali ji v naší třídě a těšili se, že se dozvíme aspoň něco zajímavého.

Rozhodli jsme se to ve třídě trochu vyzdobit po čarodějnicku a vytvořili společnou pavučinu. Pak jsme do ní vyrobili velké pavouky. Běrtě se to líbilo a že prý by ještě potřebovala nějakou tu havěť do lektvarů. Takže jsme se pustili ještě do modelování. Byla to zábava a tak jsme si pobrukovali čarodějné písně, tančili a poletovali na koštěti. Bylo to čím dál zajímavější, proto jsme se vydali do knihovny pro nějakou odbornou strašidelnou literaturu. Paní učitelka vyčetla něco o lektvarech a zaříkadlech, tak jsme spolu bádali, pozorovali, očichávali, zaříkávali, zpívali a bůhví, co ještě. No čtení v knihách je zajímavé a naučilo nás vytvořit gejzír z Coca coly a sopečnou erupci.

Hodně nás bavila hra na smradlavý vejce. To totiž nemá nikdo rád (jen jedna stará bába), ale říct to druhému, že je vám něco nepříjemné, to jsme se museli naučit. A víte proč? No to abychom na sebe nebyli naštvaní a uměli si to říct.

Taky jsme ve školce přivítali nové kamarády, kteří se přišli podívat k nám do školky, protože se budou po prázdninách někteří chodit. No zavzpomínali jsme si, jak někteří z nás v září plakali. Teď už jsme šikovní a do školky se těšíme, bez maminky to vydržíme.

No a v pátek to vypuklo. Berta se někam vytratila, ani se nerozloučila. Trochu se nám zdálo, že řádila v kuchyni, protože svačinka i oběd byly trochu strašidelné. No každopádně odpoledne vypukl na naší zahradě slet čarodějnic z celého okolí. Naštěstí jsme byli všichni v kostýmech, tak nás nikdo neodhalil a zvládli jsme projít těžkou zkouškou, kterou nám přichystaly místní čarodějky. Ale kam se v té chvíli poděly paní učitelky …. to je trochu záhada :)