U nás doma

Zveřejněno: 16. 5. 2022, zapsal: Zuzana Kleinová, přečteno: 290x
nbnbnm gvujnuhbgz

V minulých dvou týdnech jsme si povídali o naší rodině a také o povoláních, která mohou členové rodiny vykonávat. Vztahy v rodině jsou složité. Kdo že je to strejda a kdo sestřenice? Pomohlo nám vymyslet si naši rodinu ve třídě. Ale jak se bude jmenovat? Kohoutova? Rokycanova nebo Saskova? No jistě, Lodičkova! Společně lepit stěny, a tašky na střechu, vymýšlet jména jednotlivých členů, to nebyla vůbec jednoduchá věc.

Důležitým úkolem bylo naučit se básničku pro maminku. Kdopak ji doma mamince řekl celou? Snad měly maminky radost z korálkových srdíček. Navlékat korálky chtěli i kamarádi z ostatních tříd. A tak má i naše paní kuchařka (maminka Aničky a Elišky ze třídy Stromeček) dva korálkové prstýnky. Jak se vlastně ty naše maminky jmenují? A na jaké písmeno začíná jejich jméno? Jak ta písmena vypadají?

Nejraději ale hrajeme na hudební nástroje, proto jsme každý den zpívali a hráli píseň ,,Muzikantská rodina". Při cvičení nás nejvíce bavilo, když jsme mohli sami vymýšlet cviky. Taková pirueta na koberci, to není jen tak. Moc nás bavilo hrát si na pradlenky a prodavače nebo na cukrárnu. Ve městě jsme viděli, jak hasiči zasahují při autonehodě. Také jsme vytvářeli obrázky pomocí namočené vlny, a to vůbec není jednoduchá věc, zkuste to také!