1.DEN – zakotvení v přístavu na ZELENÉ LHOTĚ

Zveřejněno: 6. 6. 2022, zapsal: Andrea Pylíková, přečteno: 196x
Sluníčka - ponožková párty Sluníčka - Chata ZACH

Zdravíme rodiny malých plavčíků.

Všichni malí plavčíci pod vedením zkušených námořních kapitánů zakotvili v přístavu na Zelené Lhotě u Nýrska. Vydali jsme se na dobrodružnou cestu za Sindibádem námořníkem. Snad se s ním potkáme a pozdravíme se.

Plavba do přístavu byla sice náročná, ale všichni jí zvládli na jedničku. Naše loď (rychlík), do které jsme ráno nastoupili v Rokycanech, již v Nýrsku končila svoji plavbu. A tak jsme přestoupili do parníku (autobusu) a ten nás přiblížil do Zelené Lhoty. Po vystoupání táhlého kopce nás uvítal mořský vlk Pepa ZACH ve svém letovisku a předal nám klíče od našeho týdenního hausbotu (chaty ZACH). Všechny naše hračky a zavazadla nám do našeho přístavu dovezl Karolínky tatínek – děkujeme.

Plavčíci se ubytovali ve svých kajutách a poté jsme se vydali na první společný oběd. Hostina to byla báječná, a tak jsme s plnými bříšky uložili svá těla na chvilku do klidu.

 Odpoledne jsme se společně vydali prozkoumat zahradu u chaty. Na zahradě jsme našli vzkaz od Sindibáda námořníka, který pro nás připravil úkoly. Když je splníme, můžeme se stát námořníky a odplout do života a do základní školy. Máme si užít týden plný zábavy a zážitků. Tak se tedy pouštíme do plnění úkolů.

Zahráli jsme si fotbal, tenis, nakreslili krásné obrázky na plochu u chaty, učili se skákat přes švihadlo a hrát školku s míčem. Také jsme si do svého lodního deníčku nakreslili pár zážitků z dnešního dne.

Po dobré večeři jsme si vyzdobili společenskou místnost, převlékli se do připravených pyžam a veselých ponožek a naše „Námořnická pyžamovo-ponožková párty" mohla začít. Největším hitem se stala píseň „Jóžin z bažin". Jó voda, to je naše. Odměnou za naše taneční kreace byl malý plyšák, kterého si každý mohl vybrat.

Unavení z dnešního náročného dne, ale plni zážitků, jsme se po očistě uložili ke spánku.

Tak krásné sny malí plavčíci.