3.DEN - výprava do neznáma – Železná Ruda

Zveřejněno: 8. 6. 2022, zapsal: Andrea Pylíková, přečteno: 225x
Sluníčka - enviromentální muzeum Sluníčka - lanové centrum

Vyspali jsme se do slunečného dne, posnídali jsme a připravili se na cestu za dobrodružstvím. Nalodili jsme se do parníku (autobusu), protože lodě (vlaky) stále neopravili a cestou plnou zákrut dorazili do Železné Rudy. Objevili jsme lanové centrum a odvážně jsme se pustili do plnění úkolu od Sindibáda – zdolat cestu plnou lanových nástrah. Podařilo se. Hurá – všichni úkol splnili.

Síly na zdolávání však po 2 hodinách začali docházet, tak bylo třeba vyndat posilující stravu – řízky jako sloní ucho od mořského vlka Pepíčka. Po dobrém jídle a krátkém odpočinku pokračujeme dál, vstříc dalším dobrodružstvím. Máme najít jelena – „Haloooo jelene, kde tě najdeme?“

Doplnili jsme si zásoby tekutin, všechno pití již jsme od rána vypili.  Po cestě do centra Železné Rudy jsme objevili Enviromentální muzeum Šumavy, tak se vydáme prozkoumat jeho prostory. Našli jsme zde spousty zajímavostí o krásné Šumavě, o zdejším lesu  – zvířatech i rostlinách, které tu najdeme, řece Vltavě, která zde pramení. Hurá – splnili jsme další úkol – jelen objeven. Také rys a bobři se nám moc líbili.

Rozloučili jsme se s muzeem a putujeme dál. Odměnou pro všechny plavčíky byl velikánský pohár v cukrárně Charllotta. Někdo si dal s jahodami, někdo s banány či čokoládou, další krásný dortík s ovocem. Vždyť si za celodenní pátrání zaslouží všichni odměnit.

Zpáteční cesta již lodí (vlakem) uběhla velmi rychle. Po dobré večeři jsme si pohráli na zahradě, kde jsme objevili poklad od Sindibáda – vodní pistole. Už se těšíme, jak je zítra vyzkoušíme.

Pak jsme si zahráli  společenské hry a objevili velkou obálku s pozdravy a pohledy od našich milovaných rodičů. To bylo radosti.

Unaveni, ale plni očekávání, co nás asi čeká další den, všichni rychle usnuli.