,,Jede to, létá to, pluje to"

Zveřejněno: 8. 6. 2022, zapsal: Eva Kodlová, přečteno: 264x
,,Jede to, létá to, pluje to ,,Jede to, létá to, pluje to

Posledních 14 dní bylo plné zajímavých zážitků. Přijelo k nám divadlo s představením ,,V korunách stromů – léto“, kdy si děti zopakovaly střídání ročních období a aktivně se zapojily do programu.

Ve čtvrtek jsme se pěkně vystrojili, aby nám to slušelo  na společné třídní fotografii. To bude legrace za 10, 20, 30 let. Po fotografování jsme se přemístili do Muzea a poznávali dřívější řemesla ( švadlena, pradlena, švec, kovář ) při výukovém programu.

Naše činnosti ve třídě byly na téma ,,Jezdí to, létá to, pluje to“ a tak jsme poznávali různé dopravní prostředky, třídili je podle místa pohybu, vytvořili obrázek s dopravní tématikou, naučili se píseň s pohybem ,,Autobus“.

Jak to je s dopravou v našem městě ? To jsme poznali při tématické vycházce městem. Kdo nás dovede na vlakové nádraží ? Hlásily se všechny děti a také nás tam opravdu dovedly. Viděli jsme odjíždějící vlak, prodej jízdenek, tabuli s odjezdy vlaků i nástupiště.

Také jsme navštívili autobusové nádraží. Kam asi autobusy jedou? Možná k Nikolce do Holoubkova nebo babičce Pepinky do Volduch?

Pomalu se blížil Mezinárodní den dětí a my jsme se domluvili, že ho oslavíme ,,Námořnickým dnem“. A co jsme si museli předem připravit ? Naše třídní trička , parádní námořnické čepice, složit papírové lodičky a naučit se námořnickou písničku.

Na čtvrtek jsme se moc těšili a hned ráno jsme ve třídě přivítali naši paní ředitelku a delegaci p. učitelek z družební MŠ z Německa. Při ranních hrách jsme si postavili velkou loď s kormidlem i vlajkou, lodní kuchaři připravovali svačinku a někteří námořníci s košťátky uklízeli palubu. Kdo neplul na lodi, hledal v písku mušle.

Po námořnické rozcvičce a svačině jsme se přemístili na školní zahradu, kde už byla připravena stanoviště s úkoly – chytání rybiček na prut, lovení míčků naběračkou z vody, přecházení po lávce nad vodou plnou ryb, obeplouvání majáku lodí, prohazování záchranného kruhu míčky, namotávání provázku s rybou.

Námořníci splnili úkoly na 1, tak je čekala odměna – diplom a nanuk. To bylo radosti. Nakonec jsme si udělali společnou fotografii u lodi na školní zahradě i s p. ředitelkou a p. učitelkami z Německa. Moc se jim u nás líbilo.

Počasí nám přálo, bylo to bezva a užily si to děti i my učitelky.