Učitelky z německého Pfinztalu týden v naší MŠ

Zveřejněno: 9. 6. 2022, zapsal: Věra Zagorová, přečteno: 412x
lala blaloď

Město Rokycany má od roku 1998 partnerství s městem Pfinztal z Badenska - Würtenberska. S tímto městem se rozvinula spolupráce mezi fotbalisty, basketbalisty, atlety a pěveckými sbory. Do Pfinztalu jezdí folklórní soubory Domu dětí a mládeže. Spolupráce s městem Pfinztal se rozvíjí i při výměnných pobytech.

Při tradičních oslavách "Setkání pod rokycanskou věží" se domluvila také spolupráce mezi mateřskými školami. Mateřská škola U Saké brány ukázala týden své práce německým učitelkám.

V pondělí děti ve třídě Sluníčko ukázaly, jak umí postavit čističku odpadních vod a pomohly tak smutnému vodníkovi.

V úterý ráno děti ze třídy Medvídek cvičily grafomotoriku. Později předškoláci vzali hosty do bazénu a ukázali jim, jak se naučili plavat.

Ve středu děti ze třídy Jablíčko hrály hudebně pohybové hry a povedla se jim i dramatizace pohádek „O Karkulce“ a „Sedm trpaslíků“. Naše mateřská škola spolupracuje se ZŠ T.G.M. Rokycany a má možnost pravidelně využívat jejich sportovní halu. Hosté viděli, jak lákavé je pro děti cvičení v tělocvičně.  

Ve čtvrtek byl „Námořnický den“.  Třída Lodička připravila několik úkolů pro šikovné plavčíky. Paní učitelky překvapila propracovaná pedagogická diagnostika a s obdivem si poslechly náš sboreček.

Naším partnerem je také DDM Rokycany, kam v pátek děti ze třídy Stromeček zavedly naše hosty. Ukázaly jim, jak se umí starat o zvířata a co o nich ví.

I odpolední program byl každý den pestrý. Naši hosté si prohlédli MŠ Pohádka i MŠ U Saské brány. Se zaměstnanci školy navštívili „Techmania Science Center“, kde si všichni ověřili svoje technické znalosti. Při společné večeři jsme diskutovali o rozdílech ve školství a ještě jsme se zasmáli při bowlingu.  Paní učitelky zaujala i prohlídka měst Rokycany, Plzeň, Praha.

Snad jsme je inspirovali, protože oni nás okouzlili stále dobrou náladou a svým pozitivním přístupem.