5.DEN - zpáteční cesta

Zveřejněno: 10. 6. 2022, zapsal: Andrea Pylíková, přečteno: 212x
Sluníčka - loučeníIV Sluníčka - loučeníIII Sluníčka - loučení II Sluníčka - loučení

Tak jsme se dočkali. Poslední den už je tady. Těšíme se na rodiče, ale je nám i smutno, že vše končí. Všichni byli úžasní, malé stýskání zahnaly polibky fotek své rodiny i přečtení pozdravu od rodičů, ale také přitulením se ke kapitánům.

Zabalili jsme zavazadla, uklidili hračky i naše kajuty a vše připravili k odjezdu. Pro věci přijel Tomíkův M. tatínek – děkujeme, aby vše dopravil zpět do přístavu (školky).

A my vyrážíme vrátit mořskému vlku klíče od našeho příbytku. Ještě se odměníme vybraným nanukem a už přijíždí naše loď (vlak). 

K našemu údivu přijela pouze kocápka( malý motorák se 2 vagony) a v něm plno cestujících. Prý na nás naše loď (vlak se zaplacenými kupé) čeká v Klatovech. Uf, Uf…… I tento problém vyřešíme, zahráli jsme si na sardinky a vešli jsme se všichni. Z Klatov, už jedeme v pohodě, vyrazili jsme na zpáteční cestu.

Na nádraží na nás čekali rodiče, ale i pozdrav od Sindibáda – krásný perník s motivem kotvy.

Vše jsme úspěšně zvládli, jen jeden sen se nám nesplnil – potkat se se Sindibádem námořníkem. Zřejmě se zrovna plavil v jiných vodách a neměl cestu přes Zelenou Lhotu. Nevadí, snad se nám přání splní a potkáme se s ním jindy.

 

Děkujeme všem rodičům, že dětem umožnili prožít týden společně s kamarády plavčíky i jejich kapitány a užít si tak spousty dobrodružství.

Jako malé poděkování přijali rodiče pozvání na námořnickou rozlučkovou párty.