Rozloučení s předškoláky

Zveřejněno: 17. 6. 2022, zapsal: Andrea Pylíková, přečteno: 256x
Sluníčka - námořnická párty II Sluníčka - námořnická párty Sluníčka - pasování Sluníčka - Velká akademie

Tento den byl pro všechny malé plavčíky velmi náročný. Dopoledne jsme připravovali zahradu na odpolední „párty", zdobili jsme zeď krásnými obrázky lodí, vytvořili jsme nástěnku z fotek našich sluníčkových rodin, připravovali jsme jednotlivá stanoviště na odpolední soutěže.

Po obědě jsme se vydali na náměstí v Rokycanech, kde jsme zazpívali spousty nových krásných písní pro rodiče i obyvatele města. Odměnou nám byl velký potlesk.

Pak už jsme se dočkali. Námořnická párty je tady…. Sešli jsme se odpoledne společně s našimi rodinami na zahradě mateřské školy v námořnickém oblečení. To bylo námořníků a plavčíků. Prošli jsme si všechny připravené soutěže – chytání ryb, přelézání přes vodní příkop, chůze mezi žraloky, krmení námořníka, střílení harpunou na chobotnici, hod na žraloka i námořnické kuželky, a za vysoutěžené mušle jsme si zašli koupit něco dobrého na mlsání do námořnického obchodu.

Najednou se ozvala naše píseň „Vzhůru na palubu". To bylo pro všechny plavčíky znamení, že se mají sejít a společně zavolat Sindibáda námořníka. Volali jsme a najednou se ozval zvuk lodní sirény a Sindibád námořník se objevil na naší zahradě. To bylo nadšení.

Pozdravil všechny plavčíky a vyzkoušel jejich dovednosti i znalosti. Společně jsme mu zazpívali a zatančili. Uznal, že jsou všichni plavčíci připraveni stát se námořníky a vyplout na cestu životem. Vzal si pádlo a tím pasoval plavčíky na námořníky.

S krásnou knihou, sluníčkovou šerpou a drobnými dárky jsme se s námořníky ze Sluníček rozloučili i my – kapitáni. No a pak už začala volná zábava.

Děkujeme všem rodičům, prarodičům i příbuzným našich malých Sluníček za dlouhodobou přízeň i podporu. Přejeme všem hodně zdraví, štěstí i úspěchů v životě.

Dětem přejeme  ŠŤASTNOU PLAVBU ŽIVOTEM!