KOUZELNÉ LÉTO

Zveřejněno: 19. 6. 2022, zapsal: Miroslava Klírová, přečteno: 325x
ghjnmhxn vhndgcvhn

  Tak už je to, přišlo léto a s ním chvíle pohody,

slunce svítí, kvete kvítí, dozrávají jahody.

 

   Červnové týdny se v naší třídě nesly v duchu cestování, poznávání a orientování se v okolí naší školky. Podnikali jsme různé výlety, prozkoumávali jsme lupami hmyzí říši kolem Rakováčku, žijící živočichy na loukách i v lese. Zúčastnili jsme se dopoledne s myslivci, sportovní akce pořádané žáky ze ZŠ TGM na strání, kde jsme si vyzkoušeli různé pohybové aktivity.

   Měli jsme ve třídě i vzácnou návštěvu – učitele z Německého Pfinztalu. Ukázali jsme jim, jak cvičíme v tělocvičně, nácvik sborečku a vzali jsme je na prohlídku chovatelského kroužku v DDM.

  Školní výlet do ZOO nám trochu pokazilo počasí, ale ani to nám neubralo na náladě. Děti nejvíce zajímali opice, pavouci a hadi. Dokonce jsme měli možnost pozorovat krmení vlka hřivnáče.

   Další moc krásný, vydařený výlet se nám povedl díky Emmičky rodičům, kteří nás pozvali na zahradu v Hrádku. Vyrazili jsme hnedka ráno vlakem. Když jsme dorazili na místo, nestačili jsme se divit, kolik aktivit a možností vyžití pro děti nám nachystali. Děti si mohly vyzkoušet ručkovat na zavěšeném žebříku, zdolat různé překážky v herním domku, zahráli jsme si fotbal, badminton, na zavěšených lanech jsme se pohupovali jako artisté. Nechybělo ani přetahování lanem, jízda na kole či lenošení v houpacím křesle. Také bylo příjemně nachystané zázemí pro klidové činnosti v pergole, kde nechybělo občerstvení ani zmrzlina.

 

   Tradiční rozloučení a pasování našich předškoláků proběhlo v slavnostní atmosféře. Rodiče připravili vynikající občerstvení, děkujeme maminkám za luxusní dorty a pomoc při stolování a úklidu. Všichni jsme si tento významný den užili, díky p. Blabolovi máme spousty krásných fotografií, které můžete zhlédnout, popřípadě si je stáhnout na google disku naší třídy.  

  

   Chtěli bychom se touto cestou také rozloučit s rodiči a budoucími prvňáčky a popřát jim hodně štěstí při vstupu na základní školu.

 PŘEJEME VŠEM POKLIDNOU DOVOLENOU A KRÁSNÉ PRÁZDNINY!