Jablíčko - Čáry máry ententýky, pojedeme ...

Zveřejněno: 26. 6. 2022, zapsal: Ilona Kočová, přečteno: 287x
čáry, máry 2 čáry máry

- jak se tam dostaneme - letadlem, lodí? 

A tak každé ráno jsme postavili z velkých dřeběných kostek nějaký dopravní prostředek. Nejvíc nás baila loď. Museli jsme vymyslet ostrovy - třeba zvířecí, mušličkový nebo ten s pokladem. K pokladu byla cesta samá překážka v podobě balančních kamenů, provazů a můstků. Po jejich překonání nás čekal poklad, ale safíry, opály a diamanty bylo třeba rozdělit podle barev. Co teprve, když nás přepadla pirátská loď, v kterou Tomášek proměnil tu naší výletní, namalováním pirátské vlajky. Vše dobře dopadlo, splnili jsme úkoly, pojmenovali zvířata na zvířecím ostrově, roztřídili mušle a kameny podle velikosti a bezpečně dopluli do přístavu.

Při cvičení jsme se poměnili v auta, motorky, kola i traktory, kteréí jsme pozorovali na vycházkách. Taková jízda po papíru s auty, kterým jsme namočili kola do barvy, to bylo něco. Cesty se klikatily a pořádně se při tom procvičily ruce.

Hráli jsme a zpívali píseň autobus, tím jsme jeli do Zoo za opravdovými zvířaty. Sice nám pršelo, ale nám ani zvířatům to nevadilo.

Blíží se prázdniny a my se na ně moc těšíme. A co výlety? Je jedno, kam vyrazíme - do hor, k moři nebo k babičce - všude je krásně a hlavně si to UŽIJEME a něco nového ZAŽIJEME.