Cestujeme vesele

Zveřejněno: 30. 6. 2022, zapsal: Bohumila Choulíková, přečteno: 308x
afrika Loď

Celý červen byl v režii cestování. Vše odstartovala pohádka Cesta kolem světa od divadla Letadlo a my jsme postupně objevovali nejen to, jakými dopravními prostředky můžeme cestovat, ale také jsme se společně do blízkých i dalekých krajů vydávali. Poznali jsme celou řadu dopravních prostředků a to i na vlastní kůži (a některými jsme dokonce jeli poprvé v životě – trolejbusem, někteří i vlakem), seznámili jsme se základními pravidly silničního provozu, dopravními značkami a řadou „vychytávek“, které k cestování patří. Dopravní prostředky jsme malovali, třídili, skládali, sestavovali, hledali jejich stíny, uspořádávali podle velikosti, určovali jejich počet, porovnávali množství…

 Společnými silami jsme postavili loď a vydali se do Afriky. Tam jsme potkali černošky, díky kterým jsme tak trochu přičichli k jejich způsobu života a také měli tu čest prozkoumat džugli a savanu s jejich zvířaty. Jindy jsme zase sestrojili letadlo a díky zkušenému pilotu a obětavé letušce se přenesli až do daleké Austrálie. Tam jsme si pohráli hlavně s klokany. Na kratší vzdálenosti našeho putování jsme využívali autobus – přírodní projektová zahrada v Eko MŠ Dobřív, kola, koloběžky či odrážedla – skvělý minicyklovýlet ve spolupráci s některými našimi rodiči, ale i vlastní nohy – koupaliště, muzeum, Stráň i podle mapky společně s rodiči našli utajené místo.

Teď už pocestujeme na prázdniny. Dovolenou si zaslouží jak naši rodiče, tak i paní učitelky. A tak…..přejeme všem skvělé prázdniny, plné báječného cestování i odpočinku.