Hurá na prázdniny!

Zveřejněno: 30. 6. 2022, zapsal: Zuzana Kleinová, přečteno: 344x
hadjlajljlfsjl kl,j

                Na koci školního roku se dělo plno zajímavých věcí.

Celá školka se chystala na velkou letní rekonstrukci. S balením nám pomáhaly i děti. A s čím si teď budeme hrát? Balili jsme kufry na dovolenou. Co si vezmeme k moři, kulicha nebo opalovací krém? A jak že to vypadá u nás v Čechách a v Praze? Co je to ta hymna, o té už jsme si povídali. Ano, při Olympiádě. Jaké barvy má naše vlajka už dobře víme, známe i orloj, Karlův most a Pražský hrad. A taky národní divadlo. My si umíme udělat divadlo i ve stanu - stínové. Nejvíc se nám líbil pokus, jak si udělat průzkumnickou lupu z vody a fólie.

            Moc jsme se těšili do zoologické zahrady. I když pršelo, viděli jsme žirafy, medvědy, klokany i velbloudy. Někdo zahlédl ve vodě i hrošíky. Měli jsme radost, že konečně oblečeme naše krásné pláštěnky. I jízda autobusem byla velkým zážitkem, a tak nám Nikolka cestou do školky usnula.

            Ve školce Pohádce jsme začali první den velkou bouřkou a s kroupami, ještě že jsme ji mohli pozorovat jen z okna, pěkně v suchu. Další dny už bylo pěkné počasí. Oslavili jsme narozeniny paní učitelky Evy - na návštěvě u paní učitelky Zuzky. Navštěvování pokračovalo i v dalších dnech. U Tomáška jsme měli plno dobrot i dostatek hraček na zahradě. U paní učitelky Evy jsme se vykoupali, postříkali hadicí. Každý den byl trochu jiný, prozkoumali jsme i výlohy na náměstí. A co teď? Hurá prázdniny!