,, Ahoj Lodičko"

Zveřejněno: 3. 10. 2022, zapsal: Eva Kodlová, přečteno: 248x
,, Ahoj Lodičko ,, Ahoj Lodičko

Tak se to povedlo ! Naše MŠ opravdu otevřela 1.9. po velké rekonstrukci elektroinstalace. Kdo mohl, zapojil se do stěhování, úklidu a příprav ve třídách. U nás v Lodičce došlo i k výměně koberce a ještě nás čeká instalace nových žaluzií.

1.9. jsme společně s panem učitelem Martinem , který k nám přestoupil ze Stromečku, přivítali děti v nově upravené třídě. 15 jich bylo nově příchozích ( 1 chlapeček se přistěhoval z USA a zatím hovoří pouze anglicky ) a 1 přešlo ze třídy Medvídek.

Celé září bylo věnováno postupné adaptaci dětí, pomalu začala mezi nimi vznikat nová přátelství a seznamovaly se s pravidly naší třídy.

S otevřením MŠ se do naší třídy Lodička vrátila i veverka Čiperka, která nám bude nablízku při našich hrách, vyprávění a pohádkách.

V minulém týdnu si děti zacvičily jako veverky, k pohádce ,,Veverka a její kamarádi“ vytvořily společně ,,Kouzelný strom“ s využitím různých druhů přírodnin, které nasbíraly v lese a snažily se je pojmenovávat. Ve ,,Veverčí školce“ se učily 3 písničky - ty budou překvapením na podzimní akci ,,Jablíčkohraní“. Procvičily grafomotoriku, rytmizaci , sluch a mluvidla při jazykové chvilce.

A co pohádky před spaním? Ani v těch nechyběla veverka –  v knihovně jsme si půjčili knihy ,,Veverka Viki“ a ,,Příhody veverky Madlenky a jejích přátel“. Jaká dobrodružství nás s nimi asi čekají?