Odemkneme spižírnu...

Zveřejněno: 11. 11. 2022, zapsal: Zuzana Kleinová, přečteno: 257x
mevded - martin 2 Meved - martin 1

Odemkneme spižírnu, ochutnáme ovoce, zeleninu, možná i něco sladkého…

V uplynulém měsíci jsme se naučily, kde roste ovoce a kde zelenina. Dobroty jsme si otiskli na papír, vystříhali. A kam s nimi teď? Do košíčků přece. Nejvíce nás zaujala semínka z papriky.

Koulela se ze dvora, velikánská brambora… Škoda že ten bramborák jsme si z ní neusmažili. Za to pečená jablka na školkové zahradní slavnosti, ta se povedla.

Navštívil nás kouzelník, vypadal jak koudelník. Každý dostal balónek i hůlku, celou, ne jen půlku. A přišel Halloween. Jen pan učitel s paní učitelkou nám onemocněli. A tak jsme si to strašení a dýňování užili porůznu v jiných třídách, hlavně v Lodičce. I tak jsme stihli rozlišit dýni máslovou - vypadala skoro jako hruška - a dýni hokaido, ta je zase jako velký pomeranč.

            Svatý Martin na zimu, prý přinese bílou peřinu? Tak čekáme, snad se dočkáme.

Jeho složitou cestu na koni i bez něj jsme si vyzkoušely při cvičení. Moc nás bavilo skládat obrázky podkov. Běhali jsme s papírovou husou k míse, peška jsme přejmenovali na Martina. Zkrátka celý týden jsme se věnovali Martinovi. Jaký že měl ten jeho plášť barvu?  S kým a proč se o něj rozdělil? Nejvíc se nám povedly svatomartinské rohlíčky. Škoda, že ti naši lakomci nedali ani maminkám a tatínkům, doma ochutnat. Moc děkujeme rodičům za spolupráci a poskytnutí surovin. V pátek jsme si užili návštěvu muzea, poprvé! Seznámili jsme se  s vílou a skřítkem, kteří tam žijí. Ale proč nemůžeme sahat na ta zvířátka, když jsou tak blízko a nehýbají se? Alespoň spící veverku jsme si vyfotili.

            Podzim už je v plném proudu, na dveře už klepe zima, třeba ještě draky provětráme a ohřejeme se zase doma.