Jak Kořínek našel ve spižírně husu

Zveřejněno: 13. 11. 2022, zapsal: Marie Šašková, přečteno: 203x
jkgj xfgjů

 Proč Kořínek hledal ve spižírně husu? Na tuto otázku a mnoho dalších  hledaly děti ze Stromečku odpovědi po celou dobu, kdy si povídaly o sv. Martinovi.

  Seznámily se s legendou o sv. Martinovi a zkusily si jí společně převyprávět i zahrát. Pracovaly samostatně, ve skupinkách a nově se hravou formou učily pracovat v centrech aktivit. Zde děti sestavovaly rozstříhané tematické obrázky, procházely martinskou cestu pomocí plánků, z drobných přírodnin skládaly lampion pro Martina a hledaly dvojice podkov.

  Během celých dvou týdnů se děti učily kreslit kličky, vystřihovat vločky a vázat uzlíky. Naučily se písně „Už Martin na bílém koni“, „Jede Martin na koníčku“ a „Sněží, sněží“. Zahrály si pohybovou hru „Vstávej, ratata, Martin ťuká na vrata“.

  Na konci celého tematického celku se děti vypravily do lesa na „Svatomartinskou výpravu“. Cestou plnily úkoly, které jim připravil skřítek Kořínek. Na oplátku děti skřítkovi na konci výpravy postavily domečky, do kterých se určitě rád nastěhoval a možná pozval i své kamarády skřítky.