Svatý Martin přichází

Zveřejněno: 13. 11. 2022, zapsal: Bohumila Choulíková, přečteno: 219x
Svatý Martin přichází 2 Svatý Martin přichází

V posledních dnech se vše točilo kolem legendy o Svatém Martinovi. Povídali jsme si o tom, kdo vůbec Martin byl a proč se stal svatým, jako herci jsme si přehrávali jeho příběh, cvičili jsme jako vojáci, protože Martin původně vojákem byl. To, že měl dobré srdce a dělil se s potřebnými, v nás zanechalo silný dojem. I my jsme se snažili podělit se o vše s ostatními, chovat se k sobě hezky, ohleduplně. A možná se nám to i dařilo o trochu lépe než obvykle.

Po celou dobu těchto dnů jsme také výtvarně tvořili a např. skleněné lampičky dokonce i odpoledne společně s rodiči. Také jsme skládali různé obrázky se svatomartinskou tématikou, zpívali řadu písniček, jemnou motoriku jsme rozvíjeli hlavně v centrech aktivit, stavěli jsme město s hradbami, kde Martin potkal promrzlého žebráka, aby se s ním následně přeseknutím svého velkého pláště podělil o jeho polovinu.

A pak nastal ten dlouho očekávaný den. 11. 11. jsme si ještě dopoledne přichystali svatomartinská jablka, společně se všemi dětmi ze školky pak venku kolem ohniště zazpívali a zahalekali vše nacvičené pro sv. Martina. Odpoledne jsme už s napětím čekali na večer. Na naši tradiční Martinskou slavnost.