Sběru lesních plodů se zúčastnila Saská i Pohádka

Zveřejněno: 24. 11. 2022, zapsal: Věra Zagorová, přečteno: 312x
kaštany2 kaštany1

Děti, rodiče i pedagogové z MŠ U Saské brány a z MŠ Pohádka sbírali kaštany a žaludy pro myslivce. Dali dohromady 1055 kilogramů plodin, které lze využít pro zimní přikrmování zvěře nebo při výsadbě nových stromků.

Na vyhodnocení celé akce dorazili myslivci ze spolků Rádná, Stráně i ze společnosti Lesy města Rokycan, kteří připravili pro děti zážitková centra aktivit. Všichni si prohlédli trofeje, vycpaná zvířata a vyzkoušeli si, jak jsou na tom s poznáváním stop nebo hlasů zvěře. Ukázkové dopoledne bylo lákavé i poučné. K tomu zněly myslivecké znělky v podání Jitky Maxové.

Nejvíc plodů nasbírala MŠ U Saské brány: Lodička (277 kg) před Medvídkem (229), Sluníčkem (165), Stromečkem a Jablíčkem. MŠ Pohádka: tady se snažily Berušky (174 kg) a za nimi skončily Sluníčka, Myšky i Koťata.

Odměna za úsilí malých dobrovolníků byla dortově sladká. Dále děti dostaly medaile s obrázkem muflona a výherci si odnesli plyšová prasátka.

Za organizaci celé akce si zaslouží poděkování Martin Krš. Poděkování patří i rodičům a učitelům za aktivní pomoc při sběru a myslivcům, kteří se zúčastnili vyhodnocení a předali dětem zajímavé informace z lesního světa.