Martine, Martine, máme přání jediné

Zveřejněno: 25. 11. 2022, zapsal: Eva Beníšková, přečteno: 189x
Martin 2022 1 Martin 2022

Do třídy Skřítků zavítal svatý Martin, aby je seznámil s legendou o jeho životě, o městě Sabarie, kde vyrůstal, o tom, jak se stal vojákem a proč se na svatého Martina kouřívá z komína. Děti si připomněly důležitost přátelství a pomoci druhému v nouzi. Seznámily se s pranostikami, které se vztahují k svátku sv. Martina, naučily se nové texty písní a básní o Martinovi, hrály na rytmické nástroje a rozšířily si slovní zásobu.

 Skřítci také nakreslili krásné obrázky sv. Martina na koni, které vystříhali a nalepili na podklad barvený vlhkým krepovým papírem.

Společně s rodiči Skřítci vyrobili krásné lucerny, které osvítily školní zahradu při Svatomartinské slavnosti.  Na slavnost si děti připravily tradičně svatomartinská jablíčka a rodiče připravili výborné občerstvení pro všechny. Byl přichystán jarmark, kde bylo možné zakoupit výrobky, které vyrobily děti z naší školky. Na školní zahradě plápolal oheň a děti svým zpěvem přivolaly svatého Martina a jeho bílého koníčka. Pozdravil děti i rodiče a přislíbil, že se u paní Zimy přimluví, aby poslala z nebe sníh. Slavnost se náramně povedla. Moc děkujeme rodičům za spolupráci, za svíčky, občerstvení a za zakoupení dárečků na jarmarku.