Není drak, jako drak

Zveřejněno: 14. 12. 2022, zapsal: Ilona Kočová, přečteno: 204x
dr 2 dr 1

Celý podzim vyhlížíme po obloze létajícího draka, jenže když nefouká, tak se ani nelétá. Ale tento týden to vypadalo slibně. Začalo foukat, jenže jak náhle začalo, tak náhle i přestalo. No a to byl ten průšvih. Když drak vyletí do oblak a pak přestane foukat, tak už se létat nedá. A to se právě stalo dráčkovi Fráčkovi. Vyletěl si z Větrné Lhoty a vydal se na výlet. A když letěl nad naší zahradou, foukat přestalo. Spadl dolů a nemohl se dostat zpět na oblohu.

Slíbili jsme, že mu pomůžeme. Začali jsme tedy přemýšlet. A přišel nám nápad. Vyrobíme si vítr. Jenže kde se bere? Nebo jak se to dělá a z čeho? Zkoušeli jsme si ho tedy vyrobit – destičkami, padákem, ale vždy se to podařilo jen na chvíli. Co se dá dělat, budeme si aspoň spolu hrát. Zazpívali a zatančili jsme si písničku o drakovi, naučili se hádanku a dokonce jsme si dalšího draka i vyrobili.

A zjistili jsme, že není drak, jako drak. Nejen ten papírový, i ten pohádkový tříhlavý s námi ve třídě pobyl a světe div se, i jeden živý. No vážně, ale byl moc hodný, takový křehký. Všichni jsme si ho mohli pohladit. Shovával se v teráriu a jmenoval se Bezzubka. Takže není drak, jako drak a není oko jako oko, ani koruna, jako koruna. Je to složité, ale už to víme, jak to může splést.

Tak jsme si dál hráli na počasí i na nálady, ty se totiž můžou měnit stejně rychle a je důležité to poznat – jak se obléct do počasí i jakou má kamarád náladu.

dr3 dr4