,,Vánoční těšení"

Zveřejněno: 5. 1. 2023, zapsal: Eva Kodlová, přečteno: 204x
,,Vánoční těšení ,,Vánoční těšení

Celý předvánoční čas, na který se každý rok moc těšíme , byl poznamenaný velkou nemocností dětí i učitelů. Nebylo možné uskutečnit všechny činnosti, tak jak jsme si naplánovali.

Na začátku prosince děti se zatajeným dechem očekávaly návštěvu Mikuláše, čerta a anděla. Zjistily, že čerta se vůbec nemusí bát a povedené partičce zatančily ,,Čertí tanec". A jaká byla odměna? Všechny dostaly sladké dobrůtky, ovoce a slíbily, že budou celý další rok hodné.

Společně jsme si povídali o vánocích, zvycích a tradicích – vyzkoušeli si rozkrojení jablíčka, lití olova, hod bačkorou a pouštěli lodičky z ořechů.

Z přírodních materiálů dekorovali vánoční vázičku, vyráběli přání a z keramiky hvězdu s andílkem. Děti ze ZŠ ul. Míru nás pozvaly na návštěvu. Čím nás asi překvapí? To jsme si říkali cestou do školy. Připravily si pro nás besídku a hry s pohybem v tělocvičně, do kterých jsme se také aktivně zapojili.

Při vycházce jsme navštívili Lesní správu a podívali se, jak se prodávají vánoční stromečky.

S přáním krásných Vánoc jsme se všichni rozešli na prázdniny.

A jaké bylo překvapení ve třídě první den v lednu? Ježíšek na nás s dárečky nezapomněl ! To bylo radosti. Děti s nadšením trhaly papír a rozbalovaly balíčky . A že jich bylo! Mimo hraček jsme dostali ortopedický chodníček, tablet a velkou interaktivní televizi.

Další den děti pozvaly rodiče na návštěvu do naší třídy – předvedly písně, básně, tanečky, dramatizaci pohádek a ukázaly jim všechny nové hračky. Bylo to krásné společné odpoledne a rodiče byli překvapeni , co všechno se jejich děti zvládly naučit. Bylo nám spolu moc hezky…