Cesta Tří králů

Zveřejněno: 13. 1. 2023, zapsal: Eva Beníšková, přečteno: 183x
Tři králové 20235 Tři králové 20233 Tři králove 20232

V lednu ke Skřítkům zavítali Tři králové – Kašpar, Melichar a Baltazar. Skřítci si zopakovali biblický příběh o třech králích formou obrázkového čtení, poslechli si pohádku „Jak to bylo na tři krále“ z Chaloupky na Vršku a také se dozvěděli, co znamená symbol psaný na dveřích K+M+B 2023.

Tři králové připravili pro Skřítky dopis s úkoly. Děti třídily kartičky s obrázky začínající na písmena K+M+B na obrazy tří králů, rozpoznávaly obrázky, určovaly první písmeno. Sestavovaly z kaštanů písmena K+M+B. a také se vydaly na dalekou cestu do Betléma.

Naučily se píseň My tři králové, báseň Tři králové a také si na krále hrály. Navštívily Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech, kde si prohlédly výstavu "Pojďte se mnou do Betléma" (Expozice vytvořená Mgr. Ivanou Sieberovou - betlémy z její sbírky od jiných tvůrců. Vystavené jesličky se lišily svým provedením, použitým materiálem i rozměry. Kromě vystřihovacích papírových betlémů, byly vystaveny betlémy keramické, dřevěné, z korku, plsti, kukuřičného šustí, slámy, skla a dalších materiálů)

Skřítci se rozloučili s vánočním stromečkem ve třídě i na náměstí, navštívili kostel a naposledy si prohlédli jesličky s Ježíškem a zazpívali koledy.