Zimo, zimo vrať se k nám, já si šálu přichystám

Zveřejněno: 29. 1. 2023, zapsal: Ilona Kočová, přečteno: 173x
šála

 

Trochu se nám to nezdá, že by měla vypadat zima tak jak vypadá teď za oknem. Těšíme se na klouzání, hry se sněhem a ono nic.

Nám to ale nevadí, na zimu si alespoň zahrajeme ve školce a ona třeba dorazí. Takže jsme si hráli, abychom si ta těla zahřáli -  Mrzne a mrzne a mrzne ... , pohybovou hru "Na meluzínu", "Na mrazíky". Nově jsme cvičili s prádlovou gumou s písničkou "Podívej se na oblohu".

Maminky nám připravily na tu zimu šály a my s nimi ve třídě cvičili, byla to chvílemi legrace a chvílemi docela dřina – ona ta potvůrka chlupatá při cvičení nedrží rovná a natažená sama :D

Také nás čekala beseda se studentkami zdravotní školy o tom, jak se správně starat o naše zuby. Vyrobili jsme si pomocí skládanky celé naše tělo. To jsme také celé procvičili včetně našeho jazýčku. O jazýčku je dokonce celá pohádka – tu jsme si také zahráli.

Učili jsme se, co všechno na našem těle máme, trénovali jsme, jak ho správně ovládat a tančili jsme legrační tanec Hoky koky. A protože k našemu tělu patří také mozek – ten jsme trénovali s oblečením s  hrou na schovávanou. Společně jsme si zkoušeli obléknout kresleného kamaráda – čímže to začínáme s oblékáním? Ono to totiž není jedno, čím začneme, víte?

Konečně jsme se dočkali a trošku sněhu nám napadalo, to bylo hned veselejší hraní venku – zkoušeli jsme stopy ve sněhu a klouzání. A se zimním počasím souvisí i zimní nemoci. A my už víme, že za to můžou bacily a jak se jim bránit. Jsou pěkně nebezpečné a vůbec nejsou vidět. Je o tom jedna moc pěkná písnička, my už ji umíme a zpíváme ji rádi – Povídala jedna slečna, že je zima nebezpečná. Zpívá se v ní o bacilech a my si zkoušely pokus s mýdlem, jak je odehnat – ty se vám toho mýdla tak bály, že utíkaly po vodní hladině jak o život