S Kořínkem vykouzlíme hned „Ptačí svět“

Zveřejněno: 4. 2. 2023, zapsal: Marie Šašková, přečteno: 194x
jfuoj iuglů

Do ptačího světa se děti vydaly společně s panem ornitologem, který jim představil mnoho ptáků žijících u nás. Seznámil je s jejich způsobem hnízdění, s jejich potravou i s predátory. Nakonec přednášky děti pomohly při výrobě ptačí budky, kterou pan ornitolog zavěsil na zahradě naší mateřské školy.

Během dalších dní se děti dozvěděly, proč někteří ptáci odlétají do teplých krajin a jiní přezimují. Naučily se poznávat některé ptáky, které můžeme zahlédnout na krmítku nebo volně v přírodě. Za některé ptáčky se společně ve skupinách převlékly a zahrály si na ně.

Zatancovaly si na píseň „Vrabec a sýkorka“ a naučily se píseň s pohybem „Na mák“, ve kterém se zpívá o ptáčkovi čížkovi. Čížka a kosa si také vystříhaly, namalovaly a nalepily do krmítka nebo na ptačí strom.

Při ranních hrách děti vytvářely budky a krmítka pro látkové ptáky. Práce jim šla od ruky a stavby byly velmi povedené. Před odpočinkem si společně četly z knihy „Uprchlík na ptačím stromě“, kde se seznámily i s cizokrajnými ptáky.

Téma „Ptačí svět“ děti velmi zaujalo a s velkým nadšením se zapojovaly do práce.