Kurz bruslení 12.1. – 16.2. na zimním stadionu

Zveřejněno: 9. 2. 2023, zapsal: Matěj Peřka, přečteno: 124x
bruslení2 brusleni1

Ve čtvrtek 12.1. byl zahájen kurz bruslení, který absolvovaly předškolní a již bruslící děti z naší mateřské školy Pohádka. Kurzu se účastnily děti ze třídy Skřítků, Koťat a Dráčků. Na děti na ledové ploše čekali trenéři bruslení, kteří děti hravou formou seznamovali s nácvikem jízdy na bruslích a bezpečným pohybem na ledě.

 Při první lekci byly děti rozděleny na dvě skupiny, 1. skupina již zdatnějších bruslařů, 2. skupina začátečníků. Pod vedením trenérů a za pomoci pedagogů MŠ se děti každou lekci stále více zdokonalovaly v jízdě na bruslích a osvojovaly si nové dovednosti na ledě.

Kurz obsahoval 6 lekcí a probíhal každý čtvrtek od 10:15 do 11:00h . U dětí byly vidět pokroky každou lekci. Začátečníci při prvních jízdách používali vozíčky k udržování rovnováhy na bruslích a dopomoci při přemisťování, ke konci kurzu už téměř žádné dítě pomocný vozíček nepotřebovalo.

Kurz hodnotím velmi kladně, děti se naučily základy bruslení, spoustu dětí se díky absolvování kurzu naučila bruslit a na ledě se nestal nikomu žádný vážný úraz. Rodiče o kurz projevili velký zájem, takže byla i velmi hojná účast absolventů. Velmi kladně hodnotím i spolupráci rodičů i prarodičů, kteří byli ochotni převézt dětem věci na zimní stadion a pomohli v šatně dětem zavazovat brusle.