Masopustní rej u Skřítků

Zveřejněno: 3. 3. 2023, zapsal: Eva Beníšková, přečteno: 206x
karneval 2023 šašek 2023

Hojačky, hojačky, zahrajte nám muzikanti hojačky….Maso maso masopust, než nastane dlouhý půst, takové i další mnohé písničky se Skřítci naučili při masopustním reji. Klub Mimosa Skřítky blíže seznámil s masopustem, proč se tak jmenuje, od kdy do kdy se slaví, a že po všech těchto veselicích nastane 40 denní půst, který potrvá až do Velikonoc.

Skřítci si vyrobili barevné laufrovské čepice, namalovali veselé šašky a obrázek „Já v masce“. Hráli si na muzikanty s písní „Já jsem muzikant“, naučili se nové veselé básničky a zahráli si pohybové hry motivované masopustem a karnevalem. Konstrukční činnosti procvičili při sestavování laufrovské čepice z dupla, jemnou motoriku a fantazii při modelování masopustních koláčů.

 V masopustním průvodu vyrazily děti s laufrovskými čepicemi a plášti na náměstí, zazpívat si masopustní písně a halekačky, zatančit si a také basu pochovat.

V celé školce se konal všemi oblíbený karneval. Po celý den Skřítci tančili, hráli karnevalové hry, zpívali karnevalové písně, navštívili kamarády v ostatních třídách a také si připravili karnevalovou svačinu - špízy, podle chuti a fantazie na špejli napichovali šunku, sýr a také zeleninu.

V rámci karnevalu se vypravili Skřítci vlakem do Plzně do zábavního centra Hopsina, kde to byla veliká radost z pohybu pro všechny dětí.