Řemesla a povolání, pracujeme do odvolání

Zveřejněno: 3. 3. 2023, zapsal: Matěj Peřka, přečteno: 132x
truhlář zedník

V období od 20.2. do 10.3. jsme s dětmi realizovali tematický blok nazvaný „Řemesla a povolání, pracujeme do odvolání“. V tomto třítýdenním bloku byly děti seznámeny se známými i méně známými řemesly a povoláními. Naším hlavním cílem však bylo, aby si děti co nejvíce věcí samy vyzkoušely.

Děti si tedy v rámci tématu zahrály na kominíky - musely zdolávat výšky a snažily se štětkou vyčistit komín, zahrály si na zedníky - stavěly zeď z cihel, na kterou však nejdříve cihly musely dopravit v kolečku přes překážkovou dráhu, učily se být švadlenkou – navrhly si samy oblečení a provlékali nit, vyráběly šperky – navlékaly korále podle daného vzoru a hlavně si zahrály na truhláře, kde se učily řezat dřevo pilkou, vrtat vrtačkou i zatloukat hřebíky. To vše a spoustu dalšího si děti velmi užily a hra na řemesla děti velmi zaujala.

Velmi zajímavé pro děti bylo i pozorování práce našich kuchařek v kuchyni, kde jim paní kuchařky ukázaly i vybavení kuchyně s krátkou přednáškou, co se k čemu používá a jak co funguje. Do MŠ přijal pozvání i opravdový kominík pan Bednář, který děti velmi zaujal a ze kterého byly velmi nadšené.

kominík